Stars Shine For Everyone

WYSIWYG Web Builder WYSIWYG Web Builder
        SSVI In a Box: Breng de ruimte in de klas ism ESERO

SSVI in a Box is een spinoff van het project Sterren Schitteren Voor Iedereen (www.ssvi.be) dat als doel heeft sterrenkunde en ruimtevaart te promoten wereldwijd, maar vooral daar waar het moeilijk gaat. (kinderen met een beperking, landen in ontwikkeling, kinderen met minder middelen en/of mogelijkheden.

SSVI in a BOX is een laagdrempelig project waarbij je in de klas een eenvoudige Newtontelescoop en refractor kan bouwen in no time. Deze telescoopjes werden bedacht en ontwikkeld binnen de werkgroep Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien in Gent. Alles aan die telescoopjes is naar hartenlust monteerbaar en opnieuw demonteerbaar. Je leert wat de brandpuntsafstanden zijn, je leert de optiek afstellen en hoe het geheel werkt. Bij de refractor (lenzenkijker) hoort ook een zonnefilter. Er zijn ook twee oculairen voorzien waarbij je twee verschillende vergrotingen bekomt bij het gebruik van de telescopen. Dus ook overdag inzetbaar als de maan zichtbaar is en de refractor op de zon. MITS INACHTNEMING VAN DE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN uiteraard.

Bij de telescoopjes hoort ook een zelfbouwplanetarium, zelfbouw spectroscoop en een aantal posters voor in de klas

 

 

 

    TWEEDELIG EDUCATIEF BORDSPEL STAR RUN :

  • Reis naar de Maan

  • Reis langs de Planeten

 

Volkssterrenwacht Orion Streekbos Bovenkarspel en SSVI in a Box: zoals al enkele keren gemeld ontwikkelden vrijwilligers van Orion het bordspel StarRun, een educatief tweedelig bordspel. Het was de bedoeling dat SSVI er hier 10 van zou krijgen. Het werden er 20... Uiteindelijk komen er voor 2020 zomaar eventjes 30 StarRun bordspellen in het project SSVI in a Box! Ontwikkeld door vrijwilligers, met tekeningen van Marian Pontier en Nancy Scherlynck. Gulle schenkers zijn leden van de sterrenwacht daar en drie kleine bedrijfjes. Namen hoeven niet vermeld te worden... Dankjewel mensen!!

meer info over het bordspel: info@volkssterrenwachtorion.nl

Copyright 2019 - VSRUG A. Pien VZW
SOCIAL MEDIA
VSRUG A. Pien VZW
Rozier 44
9000 Gent
Belgiƫ
Phone: +32(0)9 264-3674