Stars Shine For Everyone

Astonomia Para Todos-Batatais (Brazilian partner of SSVI)
SSVI-Science4Girls onderhoudt nauwe contacten met Astronomia Para Todos uit Brazilië.Project gesticht door Ricardo Cavallini en ondersteund door Brazilaans astronaut Marcos Pontes. Verteld door Ricardo Cavallini :
Astronomia Para Todos - Batatais, (astronomie voor iedereen-stad Batatais) ontstond in 2010 als een kleine. astronomishe vereniging in een openbare school, waar ik, Ricardo Cavallini directeur was. De Astronomie Club van de School van de Staat "Candido Portinari" in de stad Batatais / SP / Brazili├ñ, is ontstaan uit de behoefte dat docenten moeten het thema "Astronomy" dat verscheen in het officiële curriculum, ontwikkelen in de klas. Professor Ricardo Cavallini, zocht toen bij de internetpartners naar instrumenten zoals telescopen, verrekijkers en vooral kennis over het onderwerp om door te geven aan zijn leraren. Verschillende groepen uit heel Brazililië hebben op hun verzoek gereageerd en er zijn veel instrumenten in donatie ontvangen, waarmee het begin van de ontwikkeling van het project mogelijk was.
Een aantal amateur-astronomen van de steden in de regio hebben zich aangesloten bij het project en dit mondde ui in het astronomie Festival of , dat plaatsvond op 19 juni 2010. Daar werd duidelijk dat het project verder moest gaan dan de schoolmuren . Vanaf dat moment nam het project de huidige vorm aan, waarbij astronomie en aanverwante wetenschappen werden verspreid door middel van gratis astronomische observaties op openbare pleinen, scholen, sociale evenementen, enz. De gedoneerde instrumenten werden en worden intensief gebruikt.
In 2013 trok het project astronomia Para Todos Batatais de aandacht van astronaut Marcos Pontes, de eerste Braziliaanse astronaut, en die nodigde Professor Cavallini uit om voor raadgever te worden van Astropontes , waarvan hij voorzitter is. en vanaf dat ogenblik participeert Astronomia Para Todos in diverse publieke activiteiten met deelname van Astronaut Marcos Pontes, waarbij deze één van de belangrijkste partners van het project wordt.
Het project heeft als doel het bevorderen en verspreiden van sterrenkunde en aanverwante wetenschappen, met name in de scholen, en grote openbare ontmoetingsplaatsen, volledig gratis en heeft duizenden mensen bereikt in de stad en de staat van S├â┬úo Paulo. Onze missie is om het lekenpubliek de geheimen van het universum te laten ontdekken. Het project is eveneens opgenomen binnen de IAU (International Astronomical Union)  de url naar de blog van de Brazilaanse partner.

Copyright 2019 - VSRUG A. Pien VZW
SOCIAL MEDIA
V.S.R.U.G.vzw, zetel: Rozier 44, 9000 Gent, BE0 440 790 962, RPR Gent, afdeling Gent, e-mail: info@armandpien.be, website: www.armandpien.be